Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty w Manufakturze czekolady

W poniedziałek 24 lutego uczniowie klasy Vb i Vd poznali tajniki produkcji czekolady odwiedzając Manufakturę Czekolady w Łodzi. Po obejrzeniu prezentacji jak powstaje ten smakołyk pt. „Od ziarenka do tabliczki” nastąpił czas produkcji własnej, niepowtarzalnej czekolady z indywidualnie dobranymi dodatkami. Gdy gotowe tabliczki zastygały, uczniowie wypili po kubku tego ciepłego napoju. Ostatnim punktem warsztatów było ostrożne przełożenie tabliczki z formy i zapakowanie jej do pudełka. Po tym momencie trzymając dumnie własnoręcznie zrobioną czekoladę „młodzi czeladnicy” otrzymali dyplomy czekoladnika, potwierdzające zdobytą przez nich umiejętność. Po tej słodkiej przygodzie uczniowie udali się do kina na film będący ciepłą familijną opowieścią zatytułowaną „Chłopiec i wilk”.

Przypuszczamy, że po powrocie dzieci do domów ich Rodzicom te czekolady smakowały jak żadne inne.

Aleksandra Jaworska
Agnieszka Franczak
Magdalena Sajdak