Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty sushi w klasach 7A, 7B i 7C

3 listopada uczniowie klas 7A, 7B i 7C wzięli udział w wyjątkowych warsztatach kulinarnych zorganizowanych w naszej szkole we współpracy z łódzką restauracją Pan Łosoś. Zajęcia poprowadzili doświadczeni sushi-masterzy, którzy wprowadzili młodzież w świat kuchni azjatyckiej, jej tradycji oraz zasad komponowania potraw.

Podczas spotkania uczniowie poznali różne rodzaje sushi, składniki wykorzystywane do ich przygotowania oraz techniki właściwego formowania rolek. Warsztaty miały również charakter doradztwa zawodowego — prowadzący opowiedzieli o pracy w gastronomii, wymaganych umiejętnościach i specyfice zawodu kucharza specjalizującego się w kuchni japońskiej. Szczególną uwagę zwrócono także na promowanie zdrowego stylu życia oraz świadomego wyboru pełnowartościowych produktów.

Największą atrakcją okazała się część praktyczna. Uczniowie, korzystając z otrzymanych składników, samodzielnie tworzyli własne rolki sushi, eksperymentowali z połączeniami smaków i ćwiczyli umiejętności manualne. Zajęcia dostarczyły nie tylko wiedzy, lecz także wielu pozytywnych emocji i satysfakcji z kulinarnych sukcesów.

Warsztaty były wartościowym doświadczeniem, które połączyło naukę, rozwijanie pasji i budowanie zdrowych nawyków żywieniowych.

Anna Kawełczyk